RUMPURENTOUTUS

MITÄ RUMPURENTOUTUS ON JA MITÄ SE SISÄLTÄÄ?

Päässä pyörii sata asiaa ja kroppa käy ylikierroksilla - kuulostaako tutulta? Rumpurentoutus saattaa auttaa sinua ja hiljentää näitä ääniä kehossasi ja mielessäsi. Rummun äänessä on maadoittavaa voimaa jonka tunnet erilaisina värähtelyinä kehossasi. Se rauhoittaa ja rentouttaa sisäistä olotilaa esim. hektisen työpäivän jälkeen. Rummutuksella voidaan purkaa kaikenlaisia tunteita kehosta ja mielestä, niitäkin mitä emme aina tiedosta. Myös niitä ikävämpiä kuten vihaa, surua ja katkeruutta. Vastaavasti rummuttelu voi olla hyvin iloista ja rentoa ilonpitoa.

Rumpurentoukseen kuuluu rentoutuksen alustus, rentoutukseen ohjaaminen, mielikuvamatka ja rummutusosuus shamaanirummulla, missä käyn rummuttamassa jokaisen osallistujan luona, jolloin rummun voiman tuntee voimallisemmin kehossa. Lopuksi virkistäytyminen tähän hetkeen ja loppukeskustelu. Rumpurentoutus kestää kokonaisuudessaan noin 45 - 60min. Hinta 20€/hlö. Ryhmän koko 4 - 6 hlöä.

SHAMAANIRUMMULLA ON TERVEHDYTTÄVÄ VAIKUTUS

Shamaanirummun ääni rentouttaa koko kehon. Vuonna 2014 tehtiin tutkimus, jossa ryhmä soittajia rummutti 40 minuuttia. Heidän verenpaineensa, veren laktaattipitoisuus sekä stressi- ja ahdistustasot tutkittiin ennen ja jälkeen. Myös pulssia tarkkailtiin. Kaikkien stressi- ja ahdistuneisuustasot laskivat ja vanhempien osallistujien systolinen verenpaine laski.

Lähde: Smith, Carine & Viljoen, Jeandré & McGeachie, Lauren, ”African drumming”. Journal of cardiovascular medicine, (Hagerstown, Md.)

Rummutus laskee stressiä ja vähentää ahdistusta.

KERÄÄ RYHMÄ JA VARAA AIKA rentouttavaan rumpumatkaan!

VARAA AIKA RUMPURENTOUTUKSEEN